Küttepuud – Looduslik Soojus, Aastaringne Hubasus

Sinu Kodus!

Marabi

Kvaliteetsed küttepuud parima hinnaga Ida-Virumaal!

KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED

Mis on tihumeeter ja ruumimeeter küttepuude mõõtmisel ning milline on nende erinevus?

Tihumeeter ™ on puud, mis on tihedalt kokku pakitud ühe kuupmeetri suurusesse ruumi, ilma õhuvahedeta. Ruumimeeter (rm) on sama suur puidukogus, kuid selles on õhuvahed olemas, kuna halud on ebakorrapäraselt kuhjatud.

Millist tüüpi puid kasutatakse küttepuudena kõige sagedamini?

Enamasti kasutatakse küttepuudeks kõvapuid, nagu tamm, saar, kask, lepp. Need puuliigid põlevad kaua ja annavad palju soojust.

Kuidas tagatakse küttepuude korralik kuivamine ja ladustamine?

Küttepuude korralikuks kuivatamiseks tuleks need laduda õhurikkasse kohta, kus tuul saab hästi liikuda. Puud peaksid olema tõstetud maapinnast, et vältida niiskuse imbumist. Ladustamiseks sobivad hästi katusealused või kuurid.

Millised on küttepuude põletamise eelised võrreldes teiste kütteallikatega?
Küttepuude põletamine on keskkonnasõbralik, taastuvenergia allikas. Puud annavad meeldivat soojust ja pakuvad looduslikku atmosfääri. Lisaks on küttepuude kasutamine tihti kuluefektiivne võrreldes teiste kütteallikatega.
Kuidas mõõta küttepuude kütteväärtust ja millised tegurid seda mõjutavad?
Küttepuude kütteväärtust mõõdetakse tavaliselt energiasisalduse (kWh) või tiheduse (kg/m³) järgi. Olulised tegurid, mis mõjutavad kütteväärtust, on puuliik, niiskusesisaldus ja ladustamistingimused.
Millised on olulised ohutusnõuanded seoses küttepuude kasutamisega koduses kütmisel?
Enne küttepuude kasutamist tuleks korstnad regulaarselt puhastada, suitsuandurit kontrollida ja tagada piisav ventilatsioon ruumis. Samuti on oluline hoida küttepuud eemal süttivatest materjalidest ning järgida kõiki tootja poolt antud ohutusjuhiseid.
Kuidas valida õige suurusega küttepuud ja milline on soovitatav puidu pikkus koduseks kütmiseks?

Küttepuu suuruse valik sõltub kütteseadmest. Enamikule kaminatest sobivad 30–40 cm pikkused puud, samas kui ahjud võivad vajada pikemaid puuhalge. Oluline on, et küttepuud mahuksid kütmisseadmele mugavalt ning mõõduka pikkusega puid on kergem käsitada ja ladustada.

Võtke ühendust!

Telefon: +372 552 5322

Aadress: Krahvi, Kalina küla, 41312 Alutaguse vald, Ida-Virumaa

et